Zorgt u goed voor uw personeel?

Het succes van een onderneming hangt in sterke mate af van de kwaliteit van het personeel. Het is de kunst de juiste mensen te vinden en deze aan uw bedrijf te binden. Er zijn verschillende manieren om te bouwen aan een goede relatie tussen de organisatie en haar medewerkers. Wij helpen u daarbij.

Natuurlijk vinden werknemers geld belangrijk. Maar een goed salaris is wel een erg broze basis voor een relatie. Onderzoek laat ook zien dat veel mensen inhoudelijk interessant werk en persoonlijke ontwikkeling belangrijker vinden dan geld. Bovendien zijn er veel andere manieren om mensen te belonen. Een goede pensioenvoorziening, ziektekostenverzekering, ontwikkelingsplannen... ťn, niet te vergeten: het goeie ouwe schouderklopje!

Ziek zijn en beter worden

"Zorg voor een gezonde werkomgeving, voor gezonde medewerkers."

Iedere werkgever heeft wel eens te maken met ziekte van een werknemer. De (financiŽle) risico’s komen hiervoor steeds meer bij de werkgever te liggen. Niet alleen moet het loon van de zieke werknemer twee jaar doorbetaald worden, maar ook moeten zowel werkgever als werknemer voldoen aan de verplichtingen die de wet aan hen stelt. Ook moeten werkgevers er voor zorgen dat preventie en begeleiding van ziekteverzuim binnen hun bedrijf goed geregeld is. Afhankelijk van de wensen van de werkgever biedt Marcel van der Smitte en Partners een breed scala aan verzekeringen met aanvullende diensten.

Met de ziekengeldverzekering worden de financiŽle risico’s afgedekt.

Met de verzuimmanagementdiensten wordt de werkgever ondersteund bij het beheersen van ziekteverzuim en het beperken van WIA-instroom. Zodoende worden de financiŽle risico’s van langdurige ziekte zo veel mogelijk beperkt. Hiervoor worden, onder andere, de volgende activiteiten ondernomen:

Advisering werkgever over:

Hoe tevreden is uw personeel?

"Een arbeidsrelatie is als een huwelijk: je moet continu investeren in elkaar."

Hoe groter uw onderneming, des te moeilijker het is om de loyaliteit van uw personeel te bewaren. Al was het maar doordat het management verder van de werkvloer komt te staan. Dalende betrokkenheid van uw medewerkers is aan verschillende zaken af te meten. Ziet u een stijging van schadegevallen aan uw wagen- of machinepark? Gaat het verloop onder uw personeel omhoog? Lijkt het ziekteverzuim toe te nemen? Neem zulke signalen uiterst serieus, want ontevreden personeel bedreigt de continuÔteit van uw bedrijf. Er zijn verschillende manieren om de loyaliteit van uw medewerkers te versterken. Management dat zich verdiept in de wensen van de mensen en ook bereid is te investeren in hun welzijn en ontwikkeling, verdient daarmee respect en vertrouwen dat niet in geld is uit te drukken. Hoe u investeert in uw mensen, hangt sterk af van hun individuele behoeften. Wij zijn graag bereid eens samen met u de mogelijkheden op een rijtje te zetten. Neem contact op voor een vrijblijvend oriŽnterend gesprek.

Variatie in arbeidsvoorwaarden

"Een investering in de relatie leidt altijd tot rendement."

Wie de mogelijke arbeidsvoorwaarden op een rijtje zet, komt al snel tot een flinke lijst. Als financieel adviseur zijn we gespecialiseerd in collectieve verzekeringen voor onder meer ongevallen, pensioen, het WGA-Hiaat, arbeidsongeschiktheid, ziektekosten en zakenreizen. Daarnaast hebben we onder meer diverse spaarloonregelingen, waaronder ook het verlofsparen (sabattical!). Als u meer wilt weten, komen we op uw verzoek graag een keer praten. Een telefoontje of mailbericht volstaat. Daarnaast zijn er nog de nodige aanvullende voordeeltjes waarmee u uw medewerkers aan u kunt binden. Denk aan een persoonlijk opleidingsplan en tegemoetkoming in de reiskosten. Sommige werkgevers zijn heel creatief in het bedenken van extraatjes. Zo biedt Blokker zijn medewerkers vakantie in de eigen bedrijfscaravans aan en vergoedt het Amerikaanse 3M Šlle soorten opleidingen, al is het ukeleleles. Als het bedrijf zijn mensen ondersteunt in hun passie, ontwikkelen ze ůůk passie voor het bedrijf.

Secundaire voorwaarden

Pensioenvoorziening, een bedrijfsspaarregeling of verzekeringen voor ziektekosten of arbeidsongeschiktheid zijn een aantal voorbeelden van secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook wel Employee Benefits genoemd. Met dit soort voorzieningen biedt u uw personeel een goede sociale zekerheid voor nu en in de toekomst. Tegen een heel aantrekkelijk bedrag. Zowel voor uw werknemers als voor u.

Lage kosten
Aangezien veel secundaire arbeidsvoorwaarden een fiscale faciliteit bieden voor de werkgever, zijn er voor u nauwelijks kosten aan verbonden. Met een relatief lage inspanning kunt u dus zorgen voor gemotiveerdere medewerkers en een optimaal werkklimaat. Dat dit ook een positief effect heeft op uw bedrijfsresultaat spreekt natuurlijk voor zich!

Flexibel pakket
Als u zo goed mogelijk aan de wensen van uw personeel tegemoet wilt komen, dan is een flexibel pakket ideaal. De werknemer kan hieruit de voorzieningen kiezen die voor hem of haar het meest interessant zijn. Voor de ťťn zal een bedrijfsspaarregeling aantrekkelijk zijn, de ander zal bijvoorbeeld meer waarde hechten aan een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering.