Speciale risico's voor ondernemers

"Een echte ondernemer heeft lef, maar neemt geen onnodige risico's."

Een eigen bedrijf beginnen staat gelijk aan risico nemen. Een ondernemer heeft nu eenmaal meer verantwoordelijkheden dan iemand in loondienst. De bedrijfsrisico's zijn vooral groot in de beginfase, als de investeringen hoog zijn en de inkomsten laag. U balanceert dan als het ware op een smalle rand tussen falen en succes.

Een brand, inbraak, een persoonlijk ongeluk, problemen met een leverancier of klant... in dit stadium kan een relatief kleine tegenvaller fataal zijn. Juist daarom is het belangrijk direct vanaf het begin uw ondernemersrisico's goed af te dekken. Met bijvoorbeeld verzekeringen voor bedrijfsschade, arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Op uw verzoek maken we graag een grondige analyse van uw bedrijf om precies te kijken welke risico's u loopt. Vervolgens bekijken we samen met u hoe we de stabiliteit van uw onderneming kunnen verzekeren. Waarbij we natuurlijk scherp de kosten in de gaten houden. Interesse? Bel of mail ons.

Goed personeel vinden en houden

"De stap van ondernemer naar werkgever... zet hem met beleid."

Twee weten meer dan één, dat is waar. Twee kosten ook meer dan één. Zodra u medewerkers in dienst neemt, schieten uw vaste bedrijfslasten omhoog. Dat is geen punt, zo lang de medewerkers meer opleveren dan ze kosten. Met name in het begin van een onderneming is het verstandig terughoudend te zijn met het aannemen van mensen. Wellicht kunt u eerst iemand op freelance of uitzendbasis inhuren? Is het omslagpunt eenmaal bereikt en wordt het inderdaad interessant mensen in vaste dienst te nemen, dan heeft u er direct een functie bij: die van werkgever.

Met alle verantwoordelijkheden die daar bij horen, zoals de zorg voor uw medewerkers. Zij verwachten naast een salaris ook moderne secundaire arbeidsvoorwaarden: een goede pensioenvoorziening, ziektekostenverzekering en aangename arbeidsomstandigheden. Als uw bedrijfsadviseur kunnen wij het financiële en verzekeringstechnische deel van dit pakket uitstekend voor u regelen. Bovendien weten wij precies waar u moet zijn voor de rest. Neem contact op voor een afspraak.

Indien uw medewerkers ziek worden dient u hen te ondersteunen in het reïntegratieproces. Hier komt ook een stukje casemanagement bij kijken. Uiteraard zit u er als werkgever niet te wachten op al deze intensieve extra werkzaamheden. Voor professionele begeleiding kunt u onder andere terecht bij het dynamische advieskantoor: Steedt Consultancy. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Steedt Consultancy: www.steedtconsultancy.nl.

Marcel van der Smitte en Partners zorgt ervoor dat u zich kunt focussen op datgene waar u goed in bent: ondernemen!

Klik op onderstaande link voor berekeningen en geheel vrijblijvende bedrijfsmatige offertes:

Bereken hier uw WIA-tekort

Vraag hier uw collectieve pensioen- en zorgofferte aan