Tips voor uw autoverzekering

Polisvoorwaarden

Kijk goed naar de polisvoorwaarden van een autoverzekering. Let bijvoorbeeld op de volgende punten voordat u een autoverzekering afsluit:

- Hoeveel is de no-claimkorting na schade en na een jaar schadevrij rijden?
- Valt u terug in no-claim bij diefstal en/of vandalisme?
- Bent u niet de eerste eigenaar van de auto? Bestudeer dan de nieuwwaarderegeling.
- Is er (in bepaalde gevallen) sprake van een eigen risico?

Tweede auto

De no-claimkorting bouwt u per auto op. Bij een tweede auto begint u dus standaard met nul schadevrije jaren. Sommige verzekeraars nemen de schadevrije jaren uw eerste auto over. Veelal moet u dan wel uw eerste auto (op termijn) ook bij deze verzekeraar onderbrengen. Mocht u een tweede auto willen verzekeren, neem dan telefonisch contact op met Marcel van der Smitte en Partners op 033-4656941.

Lease-auto gereden

Als u schadevrij gereden hebt in een auto van de zaak, dan kan u uw (ex)werkgever vragen om een leaseverklaring. De schadevrije jaren die u met uw lease-auto hebt opgebouwd tellen dan mee voor het totale aantal schadevrije jaren. Als u met meerdere mensen in de auto van de zaak hebt gereden, is het niet mogelijk om een leaseverklaring op te vragen. Niet alle verzekeraars accepteren leaseverklaringen.

Schade zelf betalen

Soms is het voordeliger om een schade zelf te betalen in plaats van te claimen. Dit hangt af van de basispremie, van het kortingspercentage dat u tot het moment van de schade hebt opgebouwd en van het verlies aan korting. Marcel van der Smitte en Partners kan u hier verder over informeren.

Dekking

Kies de juiste dekking die bij u past. De Consumentenbond raadt over het algemeen aan auto's die tussen de drie en acht jaar oud zijn en/of waarvan u afhankelijk bent, beperkt casco te verzekeren. Auto's die nog geen drie jaar oud zijn worden meestal volledig casco verzekerd en oudere auto's alleen WA. Een WA-verzekering is de goedkoopste autoverzekering. Marcel van der Smitte en Partners adviseert u wat in uw situatie de beste keuze is.

 

Zorgeloos onderweg

Als deelnemer aan het verkeer kunt u niet voorzichtig genoeg zijn. De wegen worden steeds voller en er wordt steeds harder gereden. In al die drukte is een ongeluk gauw gebeurd. Met de juiste verzekeringen weet u dat u zich om de financiële kant van een ongeval geen zorgen hoeft te maken. Wij adviseren u graag.

Klik hier om de premie voor uw autoverzekering te berekenen en indien gewenst direct af te sluiten.

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WA)

Iedereen die een motorrijtuig heeft, zoals een auto, motor, scooter of brom- of snorfiets, is verplicht hiervoor een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die u als bestuurder van een motorrijtuig door uw schuld aan (goederen van) anderen toebrengt. U kunt de WA-verzekering aanvullen met een cascodekking.

Cascoverzekering

Via de cascodekking is het mogelijk om schade aan het motorrijtuig zélf (inclusief storm, brand, diefstal, et cetera) mee te verzekeren. U kunt kiezen uit twee dekkingsvormen: beperkte cascodekking of volledige cascodekking. Heeft u uw WA uitgebreid met het laatste, dan bent u all-risk verzekerd. Beperkt casco vergoedt schade aan de auto door bijvoorbeeld brand, diefstal en natuurkrachten zoals hagel en storm, relletjes en loslopende dieren.

Ongevallen-inzittendenverzekering

Neemt u regelmatig passagiers met u mee in de auto, dan mag een ongevallen-inzittendenverzekering niet ontbreken in uw verzekeringspakket. Als uw voertuig betrokken raakt bij een ongeval, dan vergoedt deze verzekering de medische kosten van u en uw passagiers. De inzittendenverzekering keert ook uit bij blijvende gedeeltelijke of volledige invaliditeit of overlijden van uw passagier(s) na een ongeluk. Er wordt dan een van tevoren afgesproken bedrag uitgekeerd, onafhankelijk van wie de schuldige partij is.

Aanhanger- en caravanverzekering

Gaat u regelmatig op pad met een aanhanger of caravan? Dan is een aanhanger- en caravanverzekering raadzaam. Deze verzekering dekt schade door bijvoorbeeld brand of storm. Bovendien kunt u de inboedel van uw aanhanger of caravan meeverzekeren.

Motor-, scooter-, brom- en snorfietsverzekering

Net als bij de auto geldt voor uw motorvoertuig op twee wielen een verplichte WA-verzekering, die u naar keuze kunt aanvullen met een cascoverzekering. Als bewijs van verzekering ontvangt u jaarlijs het bekende bromfietsplaatje voor uw scooter, brom- of snorfiets.