Nieuws

De ANBW raadt aan een reisverzekering af te sluiten

De ANBW raadt mensen die naar het buitenland gaan aan om een reisverzekering af te sluiten.

De organisatie krijgt dagelijk te maken met reizigers die ondanks hun zorgverzekering toch tegen hoge kosten aanlopen.

Zeker als iemand naar Nederland moet worden vervoerd, is dat het geval, aldus de ANWB. Door onder meer afwijkende behandelmethodes worden bepaalde kosten niet gedekt door de zorgverzekering. De ANWB geeft als voorbeeld dat in Frankrijk maar 80% van de behandelkosten is gedekt. "Als je als zwangere vrouw in het buitenland complicaties krijgt, en de partner moet ook langer blijven omdat de vrouw niet direct mag vliegen, praat je misschien wel over 10 extra hotelovernachtingen. Dat wordt heel vervelend", aldus de woordvoerder.

Uit cijfers blijkt dat 2 op de 10 Nederlanders naar het buitenland gaan zonder reisverzekering.

Wilt u eerst meer informatie, neem dan contact met ons op.

Op deze site kunt u ook direct een reisverzekering afsluiten.  

 

Hersteladvies beleggingsverzekering


Wij kunnen ons goed voorstellen dat u niet precies weet wat u met uw beleggingsverzekering dient te doen. De koersresultaten en de hele discussie over woekerpolissen maken het u erg lastig. U heeft verschillende opties om te bepalen of u uw spaardoelen nog kunt bereiken. Wij helpen u graag bij het maken van een juiste keuze. Dit bieden wij u aan als hersteladvies.

Wat is een beleggingsverzekering?

Een beleggingsverzekering is een vorm van een levensverzekering waarbij door middel van beleggingen een kapitaal wordt opgebouwd. Hoe hoog het opgebouwde bedrag aan het einde van de looptijd is, hangt af van de waarde van de beleggingen op dat moment. Een beleggingsverzekering is niets anders dan een andere naam voor een levensverzekering waarin niet wordt gespaard maar belegd.

Wat is hersteladvies?

Een hersteladvies is een advies aan een cliŽnt met een beleggingsverzekering en is erop gericht om te adviseren of en hoe u alsnog uw oorspronkelijke doel kunt bereiken. Heeft u een beleggingsverzekering dan kunt u namelijk geconfronteerd worden met een lagere opbrengst van uw beleggingsverzekering dan verwacht. Het vermogen dat u denkt op te bouwen voor bijvoorbeeld de aflossing van uw hypotheek, uw pensioenopbouw of een andere grote uitgave kunt u hierdoor wellicht niet halen.

Hersteladvies kan onder meer leiden tot de volgende uitkomsten:

Premieverlaging of premieverhoging
Premievrijmaking
Switchen van beleggingsfonds(en)
Afkopen van de beleggingsverzekering (Onder bepaalde voorwaarden)
Overlijdensrisicodekking verlagen, verhogen of uit de verzekering halen
Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid uit de verzekering halen
Ongewijzigde voortzetting
Hersteladvies spitst zich echter alleen toe op de oorspronkelijke beleggingsverzekering. Aanpassingen binnen deze polis behoren tot hersteladvies en zijn derhalve kosteloos. Een aantal zaken behoren echter expliciet niet tot hersteladvies en zijn dan ook niet kosteloos:

• Advisering en marktvergelijking van een nieuw product of van een losse dekking
• Administratieve werkzaamheden met betrekking tot het nieuwe product
• Keuze voor een nieuwe hypotheekvorm

Wilt u hersteladvies?   

U kunt hier het hersteladvies starten. Allereerst leest u de informatie over de dienstverlening voor hersteladvies beleggingsverzekeringen. Hierin leest u precies wat wij voor u doen en wat wij van u verwachten. Daarna kan hersteladvies beginnen.

U geeft ons door wat uw oorspronkelijke spaardoel is geweest en of dit doel sinds het sluiten van de verzekering nog onveranderd is.
Het is heel belangrijk dat u tevoren een goed beeld heeft of u nog wel wilt beleggen. Ons advies zal heel anders zijn als u ons aangeeft niet te willen beleggen, want wij houden graag rekening met uw wensen. Realiseer u wel dat u op een gemiddelde spaarrekening tegenwoordig maximaal 2% vergoeding krijgt.
Wij vragen uw polis informatie op bij uw verzekeraar.
Wij analyseren de verzekering op basis van welke kosten de verzekeraar jaarlijks in rekening brengt voor losse dekkingen, welke premie u betaalt en welk rendement u behaald heeft en of er een garantierendement in de verzekering zit.
Wij bellen u om u te helpen een juiste keuze te maken over uw beleggingsverzekering. U ontvangt deze resultaten ook per e-mail, zodat u ze op uw gemak kunt nalezen.

Neem contact met ons op via info@vandersmitte.nl of bel ons op 033-4656941.

Kosten?

Hersteladvies voor uw beleggingsverzekering is gratis. Zolang het gaat over uw 'oorspronkelijke' beleggingsverzekering betaalt u hier niet voor. Geeft u ons opdracht om meer te doen dan alleen het hersteladvies, dan betaalt u hiervoor. Wij zullen u tevoren een kostenopgave verstrekken.

AFM (Autoriteit FinanciŽle Markten)

De AFM heeft een brochure uitgegeven waarin duidelijk uitgelegd wordt wat zij van ons en u verwachten.

Klik hier om de brochure te bekijken

Checklist

Om u goed voorbereid het adviesgesprek in te laten gaan kunt u gebruik maken van de Checklist klik hier om de checklist te downloaden.

U weet dan precies welke documenten u nodig heeft en heeft alvast inzage in de onderwerpen die aan de orde zullen komen tijdens ons gesprek.


--------------------------------------------------------------------------------

Het laatste landelijke nieuws vindt u hier.