Niets is zo persoonlijk als een hypotheek

Er zijn verschillende manieren om de aankoop van een eigen huis te financieren. De meeste mensen kiezen voor een hypotheek. In het onderdeel "hypotheekvormen" vindt u meer informatie over de verschillende hypotheekvormen.

Eigen geld

Het is mogelijk een woning geheel of gedeeltelijk met eigen geld te kopen. Met het eigen geld betaalt u een gedeelte of de totale aankoop- of financieringskosten. U kunt het geld ook gebruiken om een deel van de aankoopsom van het huis te betalen. Of om alvast een eerste aflossing te doen. De meeste mensen hebben echter niet zoveel eigen geld. Afgezien daarvan is het vaak fiscaal aantrekkelijker om de woning met een hypotheek te financieren.

De hypotheek met NHG

Kiest u voor een hypotheek, dan kunt u tegelijkertijd de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aanvragen. In dat geval staat het Waarborgfonds Eigen Woningen garant voor de terugbetaling van de hypotheek indien u in financiŽle problemen komt.

Sluit u een hypotheek met NHG af, dan krijgt u een lagere hypotheekrente. Het voordeel kan oplopen tot een half procent korting. Verder kunt u een volledige financiering krijgen. Dit betekent dat u de woning zonder eigen geld kunt financieren. De kosten voor woningverbetering en achterstallig onderhoud kunt u meefinancieren. Tot maximaal het bedrag waarmee de waarde van de woning toeneemt door de verbeteringen.

Voor een NHG betaalt u een eenmalige bijdrage van 0,28 procent van het geleende bedrag. Deze kosten worden in de financiering opgenomen en zijn fiscaal aftrekbaar.

Voor meer informatie over NHG - zoals de maximale financiering en bijkomende kosten - verwijzen wij u naar de site van NHG, welke u hier kunt vinden.

Voor flexwerkers geldt dat ze alleen met een arbeidsverleden van 3 jaar onder speciale voorwaarden NHG kunnen krijgen.

Na uitbetaling van een verlies aan een financier heeft de NHG een vordering op u. Deze restschuld kan echter kwijtgescholden worden. Vraag ernaar bij Marcel van der Smitte en Partners.

Klik hier voor de voorwaarden van NHG.

OriŽnterend gesprek

Wilt u de hoogte van uw hypotheek exact berekenen? Laat u dan persoonlijk adviseren door Marcel van der Smitte en Partners.

Klik hier om contact met ons op te nemen.