Een nieuwe of onderhoud van uw bestaande hypotheek

Als er ťťn voorziening is die precies op uw situatie afgestemd moet zijn, dan is het wel uw hypotheek. Met een hypotheek gaat u namelijk een langdurige financiŽle verplichting aan. Het is dus belangrijk dat u een hypotheek afsluit die goed past bij uw specifieke wensen en mogelijkheden. Zowel nu als in de toekomst.

Maakt u nog optimaal gebruik van uw hypotheek?

"De markt is zů dynamisch dat er steeds nieuwe mogelijkheden ontstaan."

Bij de koop van een huis kunnen wij u adviseren over de hypotheek die het beste bij u past. Daarbij gaan we verder dan zoeken naar de laagste rentestand. Een hypotheek is bij uitstek een voorziening die u voor lange termijn treft en de voordeligste hypotheek vandaag kan over 30 jaar een stuk minder aantrekkelijk zijn.

Dat brengt ons bij het volgende punt: onderhoud. Vroeger sloten veel huizenkopers een hypotheek om er vervolgens tot het einde van de looptijd niet meer naar om te kijken. Die tijden zijn voorbij. De financiŽle markt is zů dynamisch dat er steeds nieuwe mogelijkheden ontstaan die wellicht voor u interessant zijn. Ook als u uw hypotheek bijvoorbeeld 3 tot 5 jaar geleden heeft afgesloten. Of liever gezegd: juist dan. Want in de tussentijd is uw woning aanzienlijk in waarde gestegen. Die overwaarde biedt volop mogelijkheden.

Wilt u meer weten over de meest verantwoorde wijze om met uw hypotheek en woning om te gaan? U weet wie u moet bellen.

terug naar boven

Uw eigen woning als pensioen

"Als woningbezitter heeft u op pensioengebied een troef in handen."

Tegenwoordig is een aanvulling op uw pensioenregeling alles behalve een luxe. De overheid trekt zich steeds verder terug en verwacht van u dat u uw zaken zelf goed regelt. Als woningbezitter heeft u wat dat betreft een troef in handen. Uw woning kan namelijk prima dienen als extra pensioenvoorziening.

Dat zit zo. Uw huis stijgt in de loop der jaren flink in waarde. Dit kapitaal is van u, maar u kunt er niet vrij over beschikken. Door een tweede hypotheek te nemen of uw huidige hypotheek over te sluiten, kunt u deze overwaarde vrijmaken en benutten. Als u dit slim doet kunt u op de langere termijn meer rendement maken dan u aan extra hypotheekrente betaalt.

Bent u van plan in de toekomst nog eens te gaan verhuizen? Juist wanneer u een nieuwe woning koopt, wordt het aantrekkelijk om de overwaarde van uw huidige woning te gebruiken voor uw oudedagvoorziening. Wilt u nu al meer weten over hoe uw woning kan helpen bij de opbouw van uw pensioen?

Neem contact met ons op, een afspraak is snel gemaakt.

terug naar boven

Nieuwbouw. Veel voordelen. Ook nadelen.

"Neem contact met ons op voor een reŽle kijk op nieuwbouw."

Wanneer u een woning wilt kopen staat u voor de keuze: een bestaand huis of nieuwbouw? Een nieuwbouwwoning heeft veel voordelen. Zo kunt u de indeling en afwerking zelf bepalen, en heeft u aanvankelijk zeer lage onderhoudskosten. Ook financieel zijn er voordelen: u betaalt geen kosten voor overdracht, transportakte en taxatie.

Naast al deze pluspunten kent nieuwbouw ook nadelen. Zo is het niet altijd makkelijk om te beslissen op basis van schetsen. Er bestaat altijd het risico dat de woning tegenvalt en er is kans op een gebrekkige oplevering. Bovendien zit er vaak een lange periode tussen de koop en de oplevering, zodat nieuwbouw niet ideaal is wanneer u snel wilt verhuizen. Ook op financieel gebied vraagt nieuwbouw de nodige aandacht. Met projectrente, bouwrente en depotrente werkt het allemaal weer net even anders dan wanneer u een hypotheek afsluit voor een bestaande woning.

Op internet vindt u volop informatie over de voors en tegens. Heeft u vragen over uw persoonlijke plannen, dan geven wij u graag gerichte informatie.

terug naar boven

Gratis adviesgesprek

Het zoeken naar een huis en de gepaste financiering begint altijd met de vraag hoeveel u kunt lenen. Verder zijn vragen als hoe u de lening wilt aflossen en hoe flexibel uw hypotheek moet zijn van groot belang. Tijdens een adviesgesprek maken wij aan de hand van zulke vragen een grondige analyse van uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Vervolgens selecteren onze specialisten een hypotheek die helemaal bij u past.

terug naar boven

Professionele begeleiding

Als u een huis koopt, staat u er bij Marcel van der Smitte en Partners niet alleen voor. Tijdens het gehele kooptraject bieden wij u professionele begeleiding. Wij selecteren de juiste hypotheek, wij verzorgen de akten en natuurlijk stellen wij een bijbehorend verzekeringspakket voor uw woning samen. U heeft hier verder geen omkijken meer naar!

terug naar boven